BLOG mei 30, 2024

8 redenen waarom non-profit overstapt op No Code CRM

Mgelijkheden van No Code CRM

Sinds de opkomst van No Code CRM gebruiken steeds meer non-profitorganisaties, zoals stichtingen, verenigingen en beroepsverenigingen, een CRM-systeem om betere relaties op te bouwen met donateurs, vrijwilligers en leden. CRM-systemen zijn ontworpen om alle interacties en gegevens van een organisatie met haar klanten te centraliseren. Hierdoor hoeven non-profitorganisaties niet langer te werken met allerlei lijstjes in Excel, wat zeer inefficiënt is en ervoor zorgt dat er niet goed met donateurs, vrijwilligers en leden gecommuniceerd wordt. En dankzij No Code CRM hoeven non-profitorganisaties niet langer dure consultants in te huren, want hierdoor kunnen ze zonder te moeten coderen zelf de nodige gegevens op elkaar laten aansluiten. Denk aan de ledenadministratie, het customerportaal, de ledenservice, de e-mail etc. Dit heeft veel voordelen. Lees snel verder en ontdek om welke 8 redenen non-profit overstapt op No Code CRM, zoals Creatio.

Wat houdt een CRM in?

Customer Relationship Management (CRM) is de manier waarop een organisatie de relatie en interactie met klanten, en potentiële klanten, beheert. Hiervoor wordt vaak een CRM-systeem, zoals Salesforce, gebruikt. Het doel van CRM-systemen is het verbeteren van de relaties met bijvoorbeeld klanten en leveranciers, maar ook collega’s, om een organisatie te laten groeien. Dit kan bereikt worden, doordat je in een CRM-systeem allerlei informatie vast kunt leggen. Denk aan de contactgegevens van klanten, maar ook specifieke details, zoals de communicatiemethode die klanten prefereren, en andere informatie, zoals het laatste nieuws over de activiteiten van de organisatie. Het CRM-systeem geeft je een beter inzicht in de manier waarop relaties zich in de loop van de tijd ontwikkelen.

Wat is een No Code CRM?

Het implementeren van een CRM-systeem, zoals Salesforce, is echter niet zo eenvoudig. Zeker niet voor non-profitorganisaties. Non-profitorganisaties hebben vaak geen expertise op het gebied van programmeren. En dat heb je wel nodig voor een CRM-systeem. Maar voor No Code CRM is er geen codering vereist. Door kant-en-klare componenten te slepen en neer te zetten, kunnen organisaties een CRM-systeem opbouwen dat aan hun specifieke behoeften voldoet. Hierdoor kunnen non-profitorganisaties hun relatie met hun donateurs, vrijwilligers en leden beheren en optimaliseren zonder afhankelijk te zijn van externe ontwikkelaars.

De opkomst van No Code CRM onder non-profit

Gartner voorspelt dat in 2025 70% van de nieuwe apps die door bedrijven worden gemaakt van No Code gebruik zullen maken. In 2020 was dit nog minder dan 25%! Dit komt doordat No Code CRM de mogelijkheid biedt om aangepaste CRM-apps te ontwerpen die passen bij de specifieke eisen en behoeften van een organisatie. No Code CRM-systemen zijn volledig aanpasbaar, waardoor ze een organisatie helpen haar activiteiten te optimaliseren, de efficiëntie te verhogen en de klantervaringen te verbeteren. Ook als er niemand binnen je non-profit technisch aangelegd is! No Code CRM-systemen zijn namelijk erg gemakkelijk te gebruiken. Door formulieren, knoppen en tekstvelden naar een canvas te slepen en neer te zetten, kun je je eigen No Code CRM-systeem creëren.

Waarom overstappen op No Code CRM?

De op code gebaseerde CRM-systemen bevatten dus vaak complexe codering, waardoor ze niet aantrekkelijk zijn voor non-profitorganisaties. Maar dankzij No Code CRM is het ook voor non-profitorganisaties mogelijk om een CRM-systeem te bouwen. Overweeg jij met je non-profitorganisatie No Code CRM te implementeren? Hier zijn 8 redenen om dit te doen:

1. Automatisering van de leadkwalitficatie

Steeds meer non-profitorganisaties zetten leads in om donateurs te werven. No Code CRM kan non-profitorganisaties helpen het proces van het kwalificeren van leads te automatiseren. Zo kun je No Code CRM gebruiken om parameters in te stellen. Wanneer een lead aan deze parameters voldoet, wordt deze automatisch gekwalificeerd. Hierdoor hoef je niet langer elke lead handmatig te doorlopen om de waarde ervan te bepalen. Dit bespaart je aanzienlijk veel tijd.

2. Contractbeheer

Ook non-profitorganisaties krijgen te maken met contracten. Het beheren van deze contracten kan lastig en tijdrovend zijn. Om dit proces te stroomlijnen, kun je gebruikmaken van een No Code CRM-systeem. Zo kun je aangepaste workflows creëren voor de goedkeuring, de verlenging en het bijhouden van contracten. Een workflow beschrijft de werkwijze waarin, meestal in een vaste volgorde, taken worden uitgevoerd. Gebruik hier No Code CRM voor, zodat geen enkel detail over het hoofd gezien wordt en de naleving wordt verbeterd.

3. Alle informatie binnen handbereik

Een No Code CRM-systeem stelt non-profitorganisaties in staat om alle nodige informatie, zoals contactgegevens en de ledenadministratie, maar ook andere documenten, te organiseren en op te slaan. Het CRM-systeem is gemakkelijk doorzoekbaar. Hierdoor heb je de meest relevante informatie altijd binnen handbereik.

4. Nauwkeurige prognoses

Doordat No Code CRM non-profitorganisaties de mogelijkheid biedt om zonder code het proces van het verzamelen en analyseren van gegevens te automatiseren, kunnen non-profitorganisaties nauwkeurige prognoses maken. In het No Code CRM-systeem vind je namelijk alle informatie die je hiervoor nodig hebt. Zo stelt een No Code CRM-systeem non-profitorganisaties in staat voorspellingen te maken, waardoor ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over bijvoorbeeld aanwerving, budgettering etc.

5. Gepersonaliseerde marketingcampagnes

Waar je bij traditionele CRM-systemen vaak IT-ondersteuning nodig hebt om wijzigingen door te voeren, kun je dat met No Code CRM eenvoudig zelf doen. Ook als je geen verstand hebt van coderen. Hierdoor ben je flexibel in het ontwerpen en uitvoeren van gepersonaliseerde marketingcampagnes. Ook kun je marketingcampagnes sneller implementeren. Je hoeft immers niet te wachten tot de IT-ondersteuning je wijzigingen heeft doorgevoerd.

6. Evenementenbeheer

Wil je een evenement organiseren? Ook dan biedt No Code CRM uitkomst! Met behulp van een No Code CRM-systeem kan de planning, registratie en het volgen van bezoekers gestroomlijnd worden.

7. Aangepaste rapporten maken was nog nooit zo eenvoudig

Om aangepaste rapporten te kunnen maken met een CRM-systeem, heb je codeervaardigheden nodig. Wanneer je deze niet hebt, kun je waardevolle inzichten mislopen. No Code CRM stelt ook niet-technische gebruikers in staat om aangepaste rapporten te creëren op basis van de CRM-data.

8. Locatiegebaseerde services

No Code CRM stelt non-profitorganisaties in staat om hun gegevens op een georganiseerde en gestructureerde manier te beheren, maar ook om applicaties te creëren die locatiegebaseerde services integreren om bijvoorbeeld locaties van belanghebbenden in kaart te brengen, zodat non-profitorganisaties gerichter kunnen communiceren en hun relaties effectiever kunnen beheren. Dankzij het No Code CRM-systeem krijg je een beter inzicht in je donateurs, vrijwilligers en leden.

Maak kennis met Creatio

Creatio biedt non-profitorganisaties een codevrij platform voor CRM. Met Creatio kun je applicaties maken met maximale vrijheid om workflows te automatiseren. Zo kun je met Creatio gemakkelijker donaties verwerken en bijhouden, de communicatiegeschiedenis inzien en gerichte campagnes maken om nieuwe donateurs binnen te halen. Het platform ondersteunt ook het beheer van vrijwilligers door hen te registreren, hun vaardigheden en beschikbaarheid bij te houden en ze te koppelen aan geschikte taken of evenementen. En het biedt je de mogelijkheid om de communicatie met donateurs, vrijwilligers en leden te automatiseren en te personaliseren, wat helpt bij het opbouwen en onderhouden van sterke relaties.

Creatio stelt non-profitorganisaties in staat hun processen te stroomlijnen, hun bereik en impact te vergroten en beter te communiceren met belanghebbenden. Dus wil jij met je non-profit overstappen op No Code CRM? Kies voor Creatio!

Klaar om uw organisatie digitaal te transformeren?