Boek jouw online meeting

+32 33 03 71 61

+32 33 03 71 61

Marketing Automation

solution

Creatio is robuuste marketing automation software voor een digitalisering van al uw marketing activiteiten. Landingspagina’s, marketing campagnes, event management, email marketing … alles in één platform.

Wat is marketing automation?

Marketing automation gebruikt technologie om marketinginspanningen te stroomlijnen. Op één centraal platform worden alle aspecten van een campagne beheerd en geautomatiseerd. Zo heeft u een 360° zicht op alle activiteiten.

Veel marketing afdelingen voeren repetitieve taken uit, zoals e-mails uitsturen, berichten posten op sociale media en advertentiecampagnes opzetten. Marketing automation maakt deze taken eenvoudiger, en kan ze bovendien personaliseren op basis van de doelgroep. Want elke marketeer weet dat een goede personalisatie het geheim is achter een succesvolle boodschap. 

Wat zijn de voordelen?

Er zijn verschillende redenen om voor marketing automation software als Creatio te kiezen:

  • Meer tijd voor het strategische luik van marketing
  • Gedetailleerd beeld van potentiële klanten
  • Eenvoudig leads categoriseren
  • Doorgedreven personalisatie
  • Hogere marketing ROI

Door een deel van de handmatige en repetitieve taken te automatiseren, worden tijd en middelen vrijgemaakt. Deze marketing software helpt ook om uw klanten beter te leren kennen, en gerichtere campagnes op te zetten. Kortom; voor elke moderne onderneming is het een must-have. 

marketing automation software van creatio

Voor B2B en B2C

Door de lange verkoopcycli is marketing automation is perfect geschikt voor B2B ondernemingen. B2B-markten zijn over het algemeen zeer doelgericht. Het is een sector waar aankopen weloverwogen en rationeel gebeuren - over een periode van meerdere weken of maanden - en waar verschillende mensen betrokken zijn bij elke beslissing.

Terwijl B2B marketing draait om lange verkoopcycli, draait het bij B2C marketing om het overtuigen van potentiële klanten in een veel korter tijd. Ook hierin kan marketingautomatisatie helpen. Deze oplossing versnelt het verkoopproces, zodat er minder tussenkomst van het verkoopteam nodig is. 

Wat is het verschil tussen een CRM en marketing automation?

Sommige functies van marketingautomatisering en CRM overlappen elkaar. In veel bedrijven worden beiden gecombineerd om een gedetailleerd profiel van iedere persoon bij te houden, van lead tot klant.

Over het algemeen is marketing automation meer gericht op het automatiseren van lead generation en lead nurturing. Bovendien is het mogelijk om dit op schaal te doen - zowel op online als offline kanalen. Het vormt dus de perfecte aanvulling op een klassiek CRM-systeem. 

Meer weten?

Benieuwd hoe marketing automation uw bedrijf een boost geeft? Boek vandaag nog een kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te ontdekken. We zijn ook telefonisch bereikbaar (BE: +32 33 03 71 61, NL: +31 85 273 56 35).