+32 33 03 71 61

+32 33 03 71 61

+32 33 03 71 61

">

+32 33 03 71 61

Customer Relationship Management

solution

CRM staat centraal binnen het Creatio platform. U verkrijgt een 360° zicht op al uw relaties, beschikbaar vanop elke locatie, en steeds controle en inzage op uw customer life cycle.

Customer Relationship Management (CRM)

De verkorte naam voor Customer Relationship Management is CRM.

Met een CRM-systeem kunnen bedrijven klantgegevens up-to-date houden, elk contact met hun klanten bijhouden en klantaccounts beheren. Een CRM-systeem zorgt voor structuur, waardoor samenwerken makkelijker wordt. Hierdoor kan je als organisatie sneller inspelen op behoeftes en boek je dus meer resultaat. CRM-systemen zijn ontworpen voor bedrijven die hun klantrelaties en Customer Lifetime Value (CLV) willen verbeteren. Een CRM-systeem kan worden ingezet voor het managen van elk soort relaties: leveranciers, sponsoren, leden, patiënten of studenten. De mogelijkheden van Customer Relationship Management zijn eindeloos.

Een CRM-Systeem zorgt voor nauwkeurigheid, efficiency en groei. Creatio gaat uw business laten groeien. 

Waarom is CRM belangrijk?

In een organisatie zijn vaak meerdere personen betrokken bij bedrijfsrelaties. Verschillende medewerkers verzamelen gedurende de dag relevante informatie. Accountmanagers verzamelen informatie van de klanten. De medewerkers op de klantenservice ontvangen dagelijks vragen over het product. Via de website komt informatie binnen. De marketingafdeling verzamelt informatie over de doelgroep en zo is er nog veel meer informatie die gedurende de dag verzameld wordt.

Vaak wordt deze kennis nog in verschillende systemen bewaard, of zelfs in hoofden van mensen.  Hierdoor gaan belangrijke details en kansen verloren. In Creatio  wordt alle informatie op één centrale plek bewaard. Werken vanuit een centraal systeem geeft je inzicht in prestaties. Het biedt kansen om te leren van gewonnen maar ook van verloren klanten. Daarnaast zorgt het centraal opslaan van gegevens ervoor dat er altijd een back-up is van de belangrijkste bedrijfsgegevens.

Waarom een CRM-systeem?

  • 360° beeld van alle  contactpersonen en klanten

Een CRM-systeem levert een 360° beeld van al je contactpersonen en klanten. Elke interactie wordt gedocumenteerd op één locatie. Je creëert bij ieder contact kansen om je dienstverlening te verbeteren, producten te verkopen of meer service te bieden. Iedereen is altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken. In overzichtelijk dashboards zie je in één opslag hoe je ervoor staat. Realtime.

  • Marketing optimalisatie

Elk detail in het systeem kan gebruikt worden om klanten en prospects nóg beter te begrijpen en te benaderen. Stuur gerichte e-mail marketingcampagnes (nieuwsbrieven). Bepaal zelf welke kenmerken er gebruikt worden voor selecties om zo heel precies de doelgroep te benaderen.

  • Leadgeneratie

Gebruik een CRM-systeem voor leadgeneratie en verander het verkoopproces. Zie eenvoudig waar een potentiele klant zich bevindt in de salesfunnel. Hierdoor wordt het eenvoudig te monitoren welke trajecten succesvol zijn. Gebruik CRM vervolgens in alle fases van je pijplijn. Plan afspraken, stuurt offertes en sluit de deals.

Maak nu kennis met Creatio en laat uw business groeien!

Boek hier een online discovery meeting