+32 33 03 71 61

+32 33 03 71 61

Business Process Management

solution

De toepassing van BPM met bijhorende digitalisering zorgt voor een uiterst efficiënte bedrijfsvoering en een hoge klantentevredenheid. Ontdek Creatio Studio en start kosteloos.

Wat is Business Process Management?

Business Process Management (BPM) is een methode om alle processen, workflows en structuren in een onderneming te analyseren en te optimaliseren. Dit resulteert in een betere en meer kostenefficiënte organisatie.

Bedrijfsprocessen zijn erg divers. Sommige bestaan uit slechts twee of drie stappen, terwijl andere tientallen stappen doorlopen met meerdere uitvoerders en diverse variabelen. Omdat deze processen regelmatig herhaald worden in de organisatie, doet men er goed aan om ze te optimaliseren en te standaardiseren. Business Process Management zorgt hiervoor. 

BPM is een essentieel onderdeel van elke digitale transformatie. Het is niet noodzakelijkerwijs een technologie, al zijn er wel technologieën beschikbaar die deze vorm van procesoptimalisatie ondersteunen.

De business process lifecycle

Goed om te weten: Business Process Management is geen eenmalige taak. Het is een doorlopende activiteit die wordt uitgevoerd volgens een vaste cyclus. Doorgaans bestaat deze cyclus uit vijf stappen: modellering, implementatie, uitvoering, monitoring en optimalisatie.

Voordelen van BPM

Investeren in Business Process Management biedt vier interessante voordelen:

  • Betere benutting van de beschikbare middelen
  • Verhoogde productiviteit
  • Meer flexibiliteit bij veranderingen
  • Makkelijker voldoen aan interne en externe policies

business process management bpm software creatio

BPM-software

BPM-software (BPMS) faciliteert het beheer van bedrijfsprocessen. Deze tool brengt alle processen in kaart en analyseert de gerelateerde activiteiten, werkwijzen en bedrijfsstructuur. Alles wordt visueel uitgetekend. Met dit soort Business Process Modeling krijgen gebruikers een duidelijk overzicht, wat het makkelijker maakt om verbeteringen te ontdekken. 

Studio Creatio

Studio Creatio is BPM-software met out-of-the-box oplossingen en templates, die bruikbaar zijn voor verschillende sectoren. Het stelt middelgrote en grote ondernemingen in staat bedrijfsprocessen van elke complexiteit te versnellen en eenvoudig applicaties te bouwen voor hun specifieke bedrijfsbehoeften. 

Op zoek naar een BPM-tool?

Voor BPM-software hoeft u echt niet verder te zoeken. Neem vandaag nog contact op met onze experts om de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via een vrijblijvende online meeting