+32 33 03 71 61

Boek jouw online meeting

Wat is een klantenbestand?

Een klantenbestand is een document met alle klantengegevens. Denk bijvoorbeeld aan hun adres, telefoonnummer, e-mail, enz. Dankzij een klantenbestand behoudt u het overzicht en kunt u de communicatie personaliseren.

Waarom heb ik een klantenbestand nodig?

Een kwalitatief klantenbestand levert een heleboel voordelen op:

  • Tijdswinst
  • Sterkere klantrelaties
  • Makkelijker leads opvolgen
  • Lagere kost per lead (tot -23%)

Dit bestand maakt klantenbeheer veel eenvoudiger. U onderhoudt betere relaties met potentiële en bestaande klanten, wat voor meer leads en een hogere verkoop zorgt. Deze gecentraliseerde aanpak levert dus enkel maar voordelen op.

Hoe een klantenbestand maken?

Sommige bedrijven maken een klantenbestand in Excel of Access. Dat is perfect mogelijk. Maar dan mist u wel enkele nuttige functionaliteiten die een gespecialiseerde app biedt.

Daarom raden we aan om een klantenbestand te maken in een CRM systeem

Een CRM-systeem levert een 360° beeld van al uw contactpersonen en klanten. Elke interactie wordt gedocumenteerd op één locatie. Samenwerking tussen meerdere afdelingen wordt dus veel eenvoudiger. Door uw klantenbestand te centraliseren in een CRM is ook een hoge mate van marketing automation mogelijk. Zo bespaart u nodg meer tijd.

Klantenbestand maken in een CRM?

Wij vertellen u graag meer over de voordelen en mogelijkheden. Boek vandaag nog een online meeting. Deze afspraak is volledig gratis en vrijblijvend.